Landgoed de Molenbeek

Landgoed de Molenbeek is een Wandelroutes gelegen aan Unnamed Road in Eerbeek.

Meer informatie over Landgoed de Molenbeek in Eerbeek

Landgoed 'De Molenbeek' in Eerbeek is al meer dan 165 jaar in mijn familie. In 1855 kocht Herman Kruijff uit Rotterdam een papiermolen genaamd de Nieuwe Molen, samen met een woonhuis, schuur en bijbehorende landerijen. Later breidde hij het bezit uit met voormalige markegronden. De heidegronden op het landgoed werden ontgonnen en beplant met grove den en lariks. De papiermolen raakte in verval, net als de rest van de papierindustrie op de Veluwe in de tweede helft van de 19e eeuw. Veel oude molens verdwenen of werden omgebouwd tot fabrieken of wasserijen. Gelukkig zijn het 'kroonwiel' en de 'Hollander', onderdelen van de molen, bewaard gebleven en te bezichtigen in het Openluchtmuseum in Arnhem. Nu, vier generaties later, is er een beeldend kunstenaar in dezelfde familie die kunstwerken maakt van papier, pulp en hout uit landgoed 'De Molenbeek'. De Gravinnebeek, waaraan de molen stond, is nog steeds zichtbaar en wordt sinds 2016 weer watervoerend gemaakt door vrijwilligers van IVN Eerbeek. Na meer dan 25 jaar stroomt het water van de Gravinnebeek sinds 30 maart 2022 weer over het oude watervalletje, dankzij voldoende aanvulling van het waterreservoir onder de Veluwe. Het herstel van het Vel.

Wil je weten wat Landgoed de Molenbeek verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Landgoed de Molenbeek of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Landgoed de Molenbeek? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Landgoed de Molenbeek het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Brummen. Opzoek naar Landgoed de Molenbeek reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Landgoed de Molenbeek

Bezoekers bekeken ook