Voormalige H. Andreas kerk

Voormalige H. Andreas kerk is een Katholieke kerk gelegen aan Primulastraat 2 in Brummen.

Meer informatie over Voormalige H. Andreas kerk in Brummen

Reliwiki is een belangrijke database van religieus erfgoed, mede mogelijk gemaakt door BOEi, Donatus Verzekeringen en St. Vrienden van BOEi. In het nieuws is het herbestemmen van kerken, waarbij wordt benadrukt om gebruik te maken van het unieke karakter van de gebouwen. Een interessante moderne kerk in Brummen, genaamd Andreas Apostel, is gebouwd in 1960-1961 ter vervanging van een ouder gebouw uit 1838. De kerk bevat een neogotisch orgel uit 1895. Op 1 maart 2016 werd de kerk officieel uit de eredienst genomen en in 2019 werd het gebouw omgevormd tot het huidige zorgcentrum De Toren. Het orgel werd verplaatst naar de r.k. St. Josephkerk in Lochem. In de media wordt gemeld dat het bestuur van de rooms-katholieke parochie Levend Water in Doesburg heeft aangekondigd dat vijf van de acht kerken de komende twee jaar moeten sluiten vanwege dalende ledentallen en hoge onderhoudskosten. In Brummen is de Andreaskerk al gesloten en wordt het verkocht aan een projectontwikkelaar die er een gezondheidscentrum wil vestigen. De Protestantse Gemeente Brummen heeft opgeroepen om de laatste eredienst in de Andreaskerk bij te wonen als blijk van solidariteit. Daarnaast dreigt ook de katholieke kerk in Velddriel te sluiten, waar parochianen teleurgesteld over zijn en een inloopbijeenkom.

Wil je weten wat Voormalige H. Andreas kerk verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Voormalige H. Andreas kerk of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Voormalige H. Andreas kerk? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Voormalige H. Andreas kerk het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Brummen. Opzoek naar Voormalige H. Andreas kerk reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Voormalige H. Andreas kerk

Bezoekers bekeken ook